Massage med goda effekter

Massage är bra för din hälsa, så det är värt att ta sig tid till att gå på massage med jämna mellanrum. Massage är bra även om du bara tar den då och då, men nyckeln till att erhålla många goda effekter av massage är att gå på regelbunden massage. I det här blogginlägget kommer jag att prata om varför massage är bra för din hälsa utöver att bara kännas skönt, samt om några olika typer av massage i Gislaved som finns att tillgå.

Massage innebär att man manipulerar mjukvävnaden (muskler, senor och fett) i kroppen för att åstadkomma avslappning och lindring av spänningar, och har många positiva effekter på din hälsa. Massagen fungerar genom att öka blodflödet i hela kroppen – detta ger mer näring till cellerna och avlägsnar gifter som mjölksyra (som är orsaken till smärta).

Massage kan också hjälpa dig att stärka musklerna! Massage är bra för att lindra symptom på stress, vilket leder till bättre sömnkvalitet på natten. Massage kan förbättra humöret genom att frigöra välgörande hormoner som kallas endorfiner – det är samma hormoner som frigörs när vi mår bra, till exempel när vi äter choklad, dricker kaffe eller tränar. Massage har också visat sig minska nivåerna av serotonin och kortisol (hormoner som orsakar stress).

Om du aldrig har provat något liknande tidigare kan det vara svårt att veta vilken typ av massage som passar bäst för dina behov. Massage är inte allting lika – det finns många olika typer där ute!

Djupvävnadsmassage: Denna typ av massage är bäst för alla som behöver mycket arbete på kroppen, vanligtvis för att de är mycket spända eller har muskelsmärta. Sportmassage: Om du är idrottsman är sportmassage perfekt för dig. Massage har visat sig minska återhämtningstiden efter träning, samt bidra till muskeltillväxt och påskynda din ämnesomsättning.

Det är två olika typer av massage, det finns många mer att välja på. Men det tänker jag att vi kan ta i ett annat inlägg.